Valg og kongres 2023

Næstformandskandidat Katja

Katja Isabella Svanevig Dornsø, næstformandskandidat

Vores sundhedsvæsen er under kolossalt pres, så hvordan sikrer vi, at radiografernes udfordringer bliver repræsenteret og behandlet, når vi taler løn- og arbejdsvilkår?

Én af mange udfordringer er manglen på radiografer. Vi er de eneste, der har den fornødne viden om stråling og skal være patienternes ambassadør i forhold til at give dem mindst mulig dosis. Vi skal diskutere, hvad det skal koste at arbejde i sin fritid, og det skal efter min mening være langt dyrere. Grundlønnen skal selvfølgelig følge ansvar og uddannelsesniveau, hvilket den ikke gør nu.

På trods af vores vigtige rolle i sundhedsvæsenet, bliver vi ofte glemt. Som næstformand i Radiograf Rådet vil det være min fornemmeste opgave at sikre, at vi i fremtiden ikke bliver glemt i politiske beslutninger, i medierne og slet ikke hos vores samarbejdspartner, DSR.

Mange diskuterer uddannelse, hvilket også er ekstremt vigtigt. Vi skal uddanne flere radiografer, de skal blive dygtigere, og de skal have meget mere praksiserfaring, end de har nu. Vi må se ind i nogle nye alternativer til, hvordan vi skal uddanne, når der er så meget pres i klinikken.

AI er et godt bud på at være nytænkende. Ville man kunne tilbyde fjernundervisning til Udkantsdanmark, så radiografer også kan blive uddannet langt fra de fire skoler?

Områdetillægget skal også afskaffes. Jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være billigere at være radiograf i yderområderne. Jeg mener dog, at vi udover uddannelse også er nødt til at tale seniorer. Med det arbejdspres, der er på afdelingerne nu, har jeg svært ved at se, hvordan vi skal kunne blive gamle i det her arbejde. Vi kan og skal ikke undvære vores dygtige, erfarne kollegaer.

Jeg vil arbejde for, at det skal være normen, at seniorer skal have ret til langsom tilbagetrækning og blive kompenseret for det, både mht. løn og pension.

Disse opgaver er blot få af mange. Jeg glæder mig til at vi skal debattere, være uenige og ikke mindst blive klogere.

Kun sådan flytter vi os som mennesker og som organisation.


Katja Svanevig Dornsø

Uddannet fra Professionshøjskolen Metropol, København, 2016, radiologisk billeddiagnostisk retning.

Bor i 4632 Vemmedrup

Arbejder på Billeddiagnostisk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge, som radiograf

Specialfunktioner:
Repræsentant i MED-hovedudvalget i Region Sjælland.

Nuværende og tidligere tillidshverv i Radiograf Rådet:
Tillidsrepræsentant, 2016-
Regionsformand for Radiograf Rådet Region Sjælland, 2021-

Anden relevant uddannelse:
Fagpolitisk talentuddannelse
TR-grunduddannelse
Udvidet forhandleruddannelse

Erhvervserfaring:
Studiejob i HK Hovedstaden, afløser i hjemmeplejen, job som studerende på Roskilde Sygehus og nu 8 år som Radiograf i Køge.

Hobbyer og fritidsinteresser:
Har spillet håndbold i mange år og nu går tiden med familie, børn, venner, oplevelser osv.

Kandidaterne i alfabetisk rækkefølge efter efternavn

Mød kandidaterne