Fagbladet

Radiografen #3 – Maj 2023

En redaktion af radiografstuderende har lavet denne udgave af fagbladet Radiografen, hvor de sætter ord på noget af det, der optager og interesserer dem fagligt.

Hvad optager og interesserer de studerende, der er på vej til at blive radiografer?

I denne udgave af fagbladet Radiografen finder du nogle svar på det spørgsmål. Det er nemlig en redaktion af radiografstuderende, der står bag bladet. De studerende har været med til at udvælge og skrive historierne, så bladet ser på faget med den studerendes øjne.

  • Læs blandt andet, hvorfor en gruppe af studerende vil være radiografer, og hvad de glæder sig mest til.

  • Dyk ned i, hvorfor udlandsophold er en unik mulighed for studerende, og hvad en gruppe studerende har fået ud af deres første besøg på ECR.

  • Læs en radiografstuderendes refleksioner over, hvilken betydning AI kommer til at få for faget og hendes faglighed og arbejdsliv.

  • Har du prøvet at få en upassende kommentar fra en patient? Det har rigtig mange radiografer, viser en undersøgelse. Og mange mener ikke, at de har den tilstrækkelige viden til at håndtere dem. Det gælder særligt de studerende. Læs, hvordan ét uddannelsessted mener, at det kalder på forandringer.

  • Radiografi er blevet et fag med mange karrieremuligheder. Mød nogle af de radiografer, der arbejder i usædvanlige stillinger.

  • De studerende stiller sig op på ølkassen: Vi vil ikke løbe for stærkt, men vi vil gerne gå langt.

  • Hvordan bør du som radiograf tage hensyn til kønsvariante patienter. Læs, hvad du kan gøre, og hvorfor det kan have helbredsmæssige konsekvenser for patienter, hvis sundhedsfaglige ikke har tilstrækkelig viden om køn.

  • Radiografstuderende Jasmin er ordblind. Det giver hende visse udfordringer. Men ordblindhed er ikke en forhindring for at blive en god radiograf. Sådan lyder det fra både Jasmin og en uddannet radiograf, der også er ordblind.

No posts were found.

Hvad er vigtigt, fagligt og aktuelt?

Aktuelt for radiografer